dimanche 14 avril 2013

PuiPui

...tai jotain sinne pain eli toisin sanoen nuudelisoppaa. Tama on yksi minun lempiruokia taalla idassapain. Niita on varmaan tuhansia ja tunnustan etten osaa erottaa eri maiden keittioita toisistaan.  Hapuilen vahan siihen suntaan etta kiinalaisessa ruoassa on kananpaloja, joissa on enemman luita kuin lihaa (eika sita vissiin just nyt passaa syoda kun taalla on joku lintuflunssavaroitus meneillaan), thaissa kookosmaitoa ja sitruunaruohoa, intialaisessa currya ja kaikissa yhdistavana tekijana riisi.

 Kaytiin vahan aikaa sitten meidan lahiostarissa kaikkea kraasaa hypistelemassa ja sitten syomassa. Kaverini ehdotti puipui:ta, joka on periaatteessa keittoa johon saa itse valita  lisakkeet. Ensin valitaan keittopohja ja sen haluttu tulisuus, sitten nuudelilajike ja lopuksi lisukkeet. Omani on tassa kalaversio, jossa kalaa edustaa nuo vaaleat "suikaleet" miten muuten niita nyt kuvailisi, jotka ovat jotain kalatahnaa. Keltaiset pallot ovat tofumassaa. 

 Tama oli joku paikallinen paikka, menuusta en ymmartanyt mitaan. Ja hammastelen taalla aina ruokapaikkojen keittioden pienuutta! Tuolla pahvirasiapinon takana kaksi kokkia lateli soppalautasia tulemaan. Keittiot on muuten usein avoimia, josta nakee minkalainen kaaos siella keittiossa on oikein meneillaan. Kiinalaiset ovat todistetusti valilla aika siivotonta kansaa, mutta enpa ole viela tormannyt kamaliin keittioihin. 

Ja lopuksi operaatio syonti. Nuudelit luisuu puikkojen valista takaisin liemeensa, samoin lusikasta johon ne ovat liian pitkia paikalla pysyakseen. Lopulta naiden kahden yhteistyo alkaa pelaamaan ja lusikoin ja puikottelen koko komeuden suuhuni. Oli hyvaa ja jaamaitotee kylkiaisena hintakin vain 5e. 

2 commentaires:

  1. Terveisiä Ranskasta sinne Hong Kongiin! Ihania postauksia, uusia odotellessa :)

    terkuin,
    Kat-1

    RépondreSupprimer
  2. Kiitos ja yritampa postailla uusiakin juttuja.

    RépondreSupprimer