mercredi 10 avril 2013

Olen sen arvoinen

Innolla seuraan aina sivusilmalla kauneuskeskusteluja seka Suomessa etta Ranskassa, lukemalla lehtia ja blogeja. Omasta mielestani ranskalaisilla on paljon mutkattomampi suhtautuminen itseensa, kauneuteen ja muuhun siihen liittyvaan. Johtunee varmaan osaksi siita etta useimmille ranskattarille on suotu luonnostaan vahvat ja tummat piirteet kun taas suomalainen on ilman meikkia yksi kangastus. Samalla olen oppinut arvostamaan omia piirteita kyllakin enemman, olen jopa ollut toissa ilman ripsaria (no, oli kylla vahinko kun ripsari oli unohtunut kotiin) ja kesalla sillai kivan ruskettuneena mutta meikitta kaynyt bilettamassa monta kertaa. Ja rakas kaverini muistaa varmaan sen hetken kun liittyi seuraani viime kesana Helsingin Juuressa vahan ennen puoltayota ja hatisteli kauhusta huokaillen siina vaiheessa jo pikkuhuppelissa olevan meikittoman Ellan sutimaan maskaraa ja puuteria naamaansa.

Nyt kun taalla kynsibusiness loistaa, niin paatin minakin haluta kokeilla geelikynsia. Halvallahan tuon manikyyrin sai, alle 20 eurolla, mutta en ole ihan vakuuttunut. Tuntuu kivalta naputella nappaimistoa ja helpommalta kun kynnet ei lohkeile ja onhan ne natitkin. Mutta niin kovat, niin epaaidon tuntuiset...Essie, sulle tama sopisi!

Taalla kynsiliikkeita nakee vieri vieressa ja tuntuu etta ihan kaikilla on miljoonan erivariset kynnet koristeltuna kaikenlaisilla hileilla, glitterilla, kuvilla ja hiluilla. Totesin kaverilleni, etta kynsihuoltoa kylla loytyy, mutta bikinirajan vahaus maksaa yli kaksi kertaa enemman kuin Ranskassa! Kuulemma kiinalaisille on ihan sama minkalainen puska paistattelee kunhan kynnet on kunnossa. Ja japanilaiset, jotka ei taida olla taalla muutenkaan kovaa huutoa, eivat valita ollenkaan trimmailla vartalokarvojaan. Ranskassa kauneussalonkeja loytyy joka kulmalta ja ihokarvojen poisto laserilla sen kuin kukoistaa. Niin se on muoti erilaista eri maissa.

Suomessa kynnet, hiuslisakkeet ja ripsienpidennykset tuntuu olevan ihan arkipaivaa ja mielestani se on vahan harmi. En nyt ole minkaan rajahtaneen mokkilookinkaan peraan vaikka sellaista joskus harrastankin, mutta suomalaiset eivat ehka aina osaa arvostaa kauniita haaleita piirteitaan joita taas ulkomailla pidetaan kovinkin kauniina. Kylla, olen mielestani kauhean nakoinen ilman ripsaria silla ripseni ovat just sita olematonta suomalaista laatua, mutta olen silti esimerkiksi saanut parstastani kehuja juuri silloin kun nama haperot ovat olleet esilla naturellissa muodossaan. 

Kiinalainen kaverini lisailee myos kertakayttoisia irtoripsia ja jopa liimaa silmaluomensa kiinni saadakseen isomman nakoiset silmat. Monet kayttavat silmia laajentavia ja/tai varillisia piilareita, joita katsoessa tuntuu aivan silta kuin puhuisi elavalle nukelle.  

Erilaisuus on mielestani kaunista oli sitten vinosilmainen kiinalainen, harmaa suomalainen tai karvainen ranskalainen. Mutta kylla pikku meikki aika usein auttaa.

5 commentaires:

  1. Kyllä vaan, kauneusihanteita on niin monenlaisia! Täällä kaikki haluavat ruskean ihon, kun taas aasiassa valkoisen. Ja täällä on itseruskettavat voiteet, aasiassa valkaisevat. Jotenkin ihan hullua, halutaan usein juuri sitä mitä kyseisessä maassa ei ole. Mutta myönnän, haluan itsekin kyllä väriä pintaan :D
    xx J

    RépondreSupprimer
  2. Juu niin minakin. Sen takia Ranskasta lahti laukussa vahan itseruskettavaa, tunnustan! Tuntuu etta valkoisena en nayta yhtaan miltaan!

    RépondreSupprimer
  3. Moikka! Postauksesta on jo aikaa, mutta muistatko paikan nimeä/osoitetta/nettisivuja, jossa kävit kynnet laittamassa? :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Hei, kavin jossain pienessa halppispaikassa, jonka takia jalkikaan ei ollut ihan priimaluokkaa (erityisesti valkoinen osa oli ihan liian paksu, kuvasta vahan huomaa). Me kaytiin jossain Centralissa, mutta en muista yhtaan missa. Mutta naita paikkoja loytyy ihan tuhansittain joka paikasta esim Centralin tai Tsim Sha Tsuin alueella. Jaljesta ei voi etukateen tietaa, mekin mentiin vaan fiiliksella silla niita nail salooneja oli siina pari vierekkain. Riippuen mita haluaa tehda hinnaksi tulee n. 200hkd ja siita ylospain jos haluaa varia tms. Joskus ulkomaalaisia "huijataan" maksamaan enemman, kuten useissa jutuissa. Kun kyselee esim hintaa etukateen ja myyja ilmoittaa jotain tosi kallista, voi sanoa etta toisessa paikassa saa halvemmalla ja myyja voi sitten joko suostua siihen tarjoukseen tai ei.

      Supprimer
  4. Jes, kiitos vinkeistä! Oon syksyllä tulossa Honkkareihin vaihtoon, niin pitää joku edullinen ja hyvä paikka metsästää. Ei auta kun kokeilla :)

    RépondreSupprimer