mercredi 23 avril 2014

Pääsiäistä

Kaikista hankalinta täällä on löytää jonkinlaista juhlatunnelmaa näinä vuoden pyhäpäivinä joita on tottunut viettämään Suomessa perheen kanssa. Ranskassakin  pitkäperjantai on normaalipäivä joten pääsiäinen typistyy sitä mukaa vaan pitkäksi viikonlopuksi. Olin osaksi töissä viikonloppuna mutta musta tuntui että kaikki oli ihan samaa kuin normaalistikin paitsi kahvin kanssa tarjoiltavat suklaamunat. Suurin tottumuskysymys on edelleen sää, sillä täällä on ilmat viilentynyt niin ettei mulla tahdo vaatteet riittää illan pukeutumiseen. Hassua lukea kuinka Suomessa hehkutetaan lisääntynyttä valoa ja lämpöasteita kun minun pitäisi tunkea villapaita nahkatakin alle.

Easter show eli tämmönen tivoli-systeemi kuuluu ilmeisesti australialaiseen pääsiäiseen. Me käytiin vaan tuossa meidän kylällä katsomassa, mutta kuulin että keskustassa oli meneillään paljon hienompi versio. Odotin kaikista eniten farmia ja pääsiäispupua, mutta voi mikä pettymyt kun ei pupua näkynyt mailla halmeilla! En sitten viitsinyt edes ottaa kuvaa niistä lampaista.   

 Katseltiin kivoja kuvia ja mies maistoi maailman tulisinta chilikastiketta. Se olikin niin tulista että antoi mahanpuruja vielä pitkäksi aikaa maistelun jälkeenkin kuulemma.

 Viikonloppu oli sentään tosi aurinkoinen ja siihen kuului sitten tietty pakollinen kävely rannalla, kun täällä nyt ollaan.

 Jälkkäriä kävin hakemassa jugurttikiskalta ja siellä oli pääsiäispupu! Äkkiä, pakko ottaa kuva!

Pääsiäis(suklaa)munat on sentään sama traditio täälläkin puolella maailmaa. Olen tosin aivan järkyttynyt suklaantasosta, sillä eipä paljon muuta ostettavaa löydy kuin Cadburyn eri tuotteita. Nämähän eivät ole mitään hyvää suklaata, mutta onneksi kotoa on tullut sitten sitä parasta Fazeria. Edes Kinderiä ei täältä löydy! Ei ihmekään kun munat ovat kestäneet jo viikon ja vieläkin niitä on jäljellä. Tämä pulla on muuten hot cross bun,  pääsiäisajan herkku, joka tosin minusta maistuu vaan ihan kuivahtaneelle pullalle jossa on hedelmiä sisällä. Onneksi pullat on aina hyviä.

2 commentaires:

  1. Ei kindereitä? Whaat? Cadbury on kyllä ihan kuraa, mutta onneksi posti toi sulle Fazeria :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Kuulin myöhemmin että kuulemma niitä jostain saisi mutta ei nyt tulllut vastaan vaikka parissa aika isossa kaupassa katselinkin. Mutta Cadbury sitä vastoin löytyy ihan joka paikasta! Voi voi tätä vääryyttä :)

      Supprimer