jeudi 16 mai 2013

Laineiden lipsutusta

Tanne on valilla aurinkokin ehtinyt kaikkien isompien ja pienempien sadekuurojen valiin ja kesa nayttaisi nyt oikein kunnolla tulleen. Mittari hipoo 30-asteessa ja housut on voinut viikata pinoon. Mulla oli vahan vapaatakin, joten mihinkas sita sitten muualle kuin biitsille vaan.

 Satun asumaan vahan kauempana keskustasta ja valilla on vaikea uskoa etta nyt ollaan sellaisessakin suurkaupungissa kuin Hong Kong. Ranta on 5 minsan kavelyn paassa, vuoristo ihan asuintornien takana ja meidan kortteerissa asuu aika paljon expatteja. Juorut kylla kulkee kuin Emmerdalessa konsanaan, niin pienen kylan tuntuinen tama paikka valilla on. Suurkaupungin melskeesta muistuttaa sentaan rannallakin korkeat, horisontissa siintavat tornit ja sinne hurauttaakin aika nopsaan julkisilla. 

Mukana aurinkoisesta iltapaivasta nauttiessa oli tietty suomenkielinen pokkarikassi, jonka olen joskus saanut Suomalaisesta kaupan paalle- niin paljon pokkareita kun ostin kerralla...

Meriveteen meni siina samalla talviturkki eika tarvinnut edes irvistella. Ranskassa ollessa kaksi ekaa paivaa oli mahdottoman aurinkoisia jolloin suuntasin huumassa keskipaivan piknikille ja mitas muuta siita seurasikaan kuin hienot, pokkaripussin variset palojaljet...Talla kertaa olin ehtinyt kerata jarkeni takaisin ja loikoilin iltapaivan turvallisemmin ruskettuen. Nyt kun on vahan varia pinnassa, tuntuu heti paremmalta ja silta etta oltaisiin oikeasti kesassa. En tosin osaa odottaa oikein mitaan talta kesalta, niin erikoisissa olosuhteissa nyt mennaan. Mutta ihan yhta innokkaasti odottelen uusia seikkailuja! Vaikka mita olisi jo alustavasti sovittuna kesakuukausille...

6 commentaires:

  1. Missä päin hong kongia asut? :)

    RépondreSupprimer
  2. Laura, Gold coast, Tuen Munin lahella.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Aika kaukana. Eiks siellä ole se ranta? en ole kyllä kertaakaan käynnyt siellä rannalla, koska asun sen verran kaukan niin helposti tulee vietettyä aikaa vain saaren tai kowloonin puolella.

      Supprimer
    2. joo asun ihan yhden rannan lahella. Tama on kylla vahan kauempana, niin etta ihan joka paiva ei tule kaytya keskustassa.

      Supprimer
  3. Kuulostaa ihanalta paikalta asua! Varmaan jannittavaa aloittaa elama taysin uudessa paikassa ja tutustua paikkoihin. Itsekin odotan sita, alkaa nama maisemat jo vahan kyllastyttamaan.... Ihanaa viikonloppua!

    RépondreSupprimer
  4. Kat, joo kuten kaikkialla taallakin on hyvia ja huonoja puolia. Ainakin on erilaista hehe. Mutta sopeutumista helpotti huomattavasti se, etta olin jo kaynyt kerran ja se etta paikan paalla oli tuttuja ihmisia, niin ei tarvi paataan rasittaa niin paljon miettiessa kaikkia arkipaivaisia juttuja. Tunnustan etta valilla jaan vaan tuijottamaan jotain purkkia johon ei ole printattu englanninkielista tekstia etta mita hemmettia taa nyt vois olla, niin erikoisia on jotukut jutut.

    RépondreSupprimer