mardi 28 mai 2013

Ankalta terveisia

Kavin eilen akkia kaupungilla kaantymassa, suuntana oli ruotsalainen kauppa, joka nettisivun mukaan pursuili karkkia! Jes ja olihan siella yhta jos toista juttua ja jopa suomalaista Fazerin suklaata. Itselle lahti mukaan muutama pussi salmiakkia ja omaa herkkuani Malacon Gott och Blandat-sekoitusta. Nyt kun tiedan missa se sijaitsee voin sinne eksya uudemmankin kerran...

 Tormattiin samalla reissulla tuohon jattiankkaan, joka asuu talla hetkella Hong Kongin satamassa 9 kesakuuta asti. Siina lahettyvilla pyori aivan hemmetisti porukkaa tietty ja kamerat, iphonet ja samsungit valkkyi vaan kun kaikki halusivat kuvaan sen kanssa. Mina tykkasin paljon enemman noista pikkusopolaisista joita oli istutettu satama-alueelle.


  
Pitihan meidankin vahan pelleilla ankan kanssa...Se ehti jo vahan lassahtaa joku aika sitten ja uutisista vaan nain kun raukka makasi poski vedessa, mutta oli taas jo takaisin pirtsakassa kunnossa. Tama taideinstallaatio loytyy Harbour Citysta, Tsim Sha Tsuista. 


Illalla jatkettiin pitkan synttariviikonlopun viimeiselle etapille ja mentiin syomaan synttarisankarin valitsemalle jahtiklubille. Ella katselee viinilistaa ei ilmeisesti hirvean vakuutuneena...Ruoka ei ollut ihan mahtavaa, silla loheni oli liian kypsaa, mutta sainpas ainakin lohta, tekikin jo niin mieli! Ilta venahti sitten tooosi pitkalle aamuun asti kun lahdettiin viela viihteelle pariin baariin. Tama paiva on kulunut sitten hieman vasahtaneessa tunnelmissa mussuttaen sipseja ja niita uusia karkkeja ja jostain kumman syysta olen suorittanut tyotehtavatkin ennatysta hipovalla hitaudella.   

Taalla olisi taas uusi ilta alkamassa ja asiakkaat tarjoilee viinilasillista, mutta tanaan taidan jattaa valiin...

3 commentaires:

  1. Salut,
    Kivaa, että muutit asetuksia niin, että anonyyminäkin voi kommentoida. Ja kiitos vastauksesta sinne sun toiseen blogiin siitä laseroinnista. :)

    Hei osaisitko suositella jotain hyvää rosé-viiniä? Jotain mistä saisi Suomesta. Mä diggaan myös enemmän oikeista viineistä, eli IceTropez ei oo ehkä mun juttu. ;) Normaalisti en kauheesti edes juo roséta, mutta se kuuluu kesään ja silloin se maistuukin tosi hyvältä! :)

    Kiitos jo etukäteen!
    /Laura

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Hupsist, on tainnut jaada sinulle vastaaminen vaikka olen kommenttisi jo lukenutkin! Mita olen joskus katsellut niin Alkon valikoima Rose-viinien osalta ei ole oikein vaikuttava, ehka sen takia etta monet ei sita osaa juoda. Olet niita ehtinyt varmaan jo muutaman maistella tassa valissa :)

      Itse tykkaan tosi hailakan varisista etela-Ranskan roseista, ne on usein "helppoja" ja raikkaita juoda ja sopivat kaiken kesaruoan kaveriksi. Ranskan Loire'sta tai Rose d'Anjou taas on paljon voimakkaamman makuista ja usein kirpakampaa. Siella tehdaan myos makeaa roseeta. Espanjan roseissa sama, ovat oikein full body ja voimakkaita, melkein kuin oikein kevytta punaviinia (mutta ei-niin-hyvalla tapaa). Itse katson aikalailla varin perusteella, mita tummemmpi vari niin alkaa kylla jo siina tuijotellessa vatsaa kaantaa.

      Katsoin akkiseltaan Alkon valikoimat ja muistan etta olen joskus kokeillut esim Ranskan Fortant Merlot rose eika makuhermoja hivellyt. Heidan valikoimansa perusteella mun tekisi enemman mieli kokeilla kuplivia roseita, esim. Szigeti Pinot Noir Rosé Brut Itavalta tai Las Moras Rosé Shiraz-Viognier Argentiina. Jos kokeilet, kerro sitten oliko nama mun suositukset ihan kauheita!

      Supprimer
    2. Hei kiitos paljon!! Ehdottomasti kokeilen. Tosta Itavaltalaisesta onkin ollut puhetta mun ystävän kanssa, että sitä on kokeiltava! Ja tosi kiva vinkki viinin väristä. Täytyykin pitää mielessä. Ehdottomasti oon sitä mieltä, että parhaimmalta se rose maistuu Etelä-Ranskan auringon alla. ;)

      /Laura

      Supprimer