mardi 5 novembre 2013

Mita sisaltyi viime kuuhun

Tama Australian alkuaika on mennyt aika akkia, vaikka mitaan hirvean hyodyllista en edes ole saanut aikaan. Eniten blogin paivitysta ja kirjoittelua haittaa julmattoman hidas netti, jossa joskus yhden sivun lataamiseen menee monta minuuttia. Sain tosin angettya itseni Instagrammin maagiseen maailmaan, johon on paljon helpompi paivitella kuvia talla huonolla nettiyhteydella. Minut loytaa sielta ellatolu-nimella. Tassa vahan kuvia mita onkaan tullut tehtya viime paivina:

Kavin turistireissulla The Cityssa eli Sydneyn keskustassa, itse kun asun ihan kaupungin etelapuolella. Ja sitten otettiin tietty vahan turistikuvia...

 ...joista osa onnistui paremmin kuin toiset. Taisi hieman tuulla niin etta tukkakin oli miten sattuu.

Kavin katsomassa no, sita Sydneyn kuuluisaa oopperataloa. Siella se kiltisti nokotti eika itselle ainakaan herattanyt mitaan kuumia tunteita. Ehka se nayttaa paljon kauniimmalta jossain oisessa, tunnelmallisessa valaistuksessa.

Olen bongaillut kaupungista kivoja graffittiseinia...

 Ihastellut keskikokoisia pilvenpiirtajia. Ehka Hong Kongin jalkeen mikaan tavallinen talo ei nayta enaa laheskaan yhta korkealta. Musta tuntuu koko ajan, etta taalla on niin hirveasti tilaa! Keskella keskustaa laakeita puistoja sun muuta ja isoja, pihallisia omakotitaloja joka paikassa. Kerrostalotkin on vaan jotain parikerroksisia ja kaupat ovat kiltisti kadulla vierivieressa rivissa eika niita tarvi etsia jostain 32-kerroksen uumenista.

Olen kaynyt syomassa muunmuassa tosi hyvaa korealaista ruokaa. Nam! Juustoa olin kaivannut Aasiassa myos ja sita on tullut laitettua vahan yhteen jos toiseen paikkaan. Ruokapaikkoja nakyy olevan joka lahtoon, joskin kaikki enkkutyylinen tuntuu olevan perusmuonaa. Munia ja makkaraa aamiaiseksi ja fish'n'chips illalliseksi. Kala on kylla hyvaa, viela kun ehtisi lohen kimppuun. 

Pojat tekemassa calzonea

 Mun kamppis on uskomattoman hyva kokki ja meille on muodostunut maanantai-illasta "perhepaivallisilta" ja joku ilta viikollakin vahintaan kerran kutsutaan kaverit kylaan ja pistetaan ruokabileet pystyyn. Naita on tietty tosi kiva jarjestaa ja syoda vatsansa jarkyttavan tayteen, mutta sitten taytyy taas siivota haha.

Vahan aikaa sitten tehtiin pizzoja. Jestas olin oikeasti ihan halkeamaisillani. Mun pizzaan tuli grillattuja munakoisoja ja marinoituja paprikoita (muunmuassa). Mielettoman hyvaa! Syotiin naita kaksi paivaa ja paisuin varmaan pari kiloa.

Mun tyonetsinta jatkuu edelleen joten siirrynkin tasta sen pariin taas uudestaan. Mutta lyhyesti Ella tykkaa Australiasta!  

6 commentaires:

  1. Onko sulla siis joku miekkonen siellä Ausseissa? :)
    Musta on kyllä niin ihailtavaa, miten sä uskallat noinkin spontaanisti vaihtaa paikkaa - näitä tarinoita on tosi mielenkiintosta lukea!!

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Joo nainkin hassusti paasi kaymaan...Mulla on myos miespuolinen kamppis, joka tuossa kuvassakin vilahtaa. Han on niin uskomaton kokki, etta mun on taytynyt alkaa lenkkeilemaan! Kun koko elama on yhdessa matkalaukussa niin sen kanssa onkin helpompi vaihtaa paikkaa nopeastikin :)

      Supprimer
  2. Mitä mun silmäni näkevätkään, Ausseissa!! Voi rakkaus. Mulle tuli nyt näitä kuvia katsellessa ihan mieletön haikeus ja ikävä. Olen tuossakin kävellyt.. oli aikaa ja lomaa ja aurinkoa ja sitten vaan maattiin tuossa nurtsilla. Oih. Pidä ihanaa <3

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Joo vahan aikaa sitten saavuin! Onhan taalla kivaa vaikka itse haikailen kylla Suomen talveen, lunta en ole nahnyt kahteen vuoteen, ja tuntuu ihan utopiselta etta pian on joulu ja taalla lampotilat vaan nousee. Kutsuisin sut tanne lomalle, mutta taitaa olla aika kaukana...

      Supprimer
    2. Ymmärrän hyvin!! Ennen Ausseilua en osannut arvostaa samalla tavalla vuodenaikoja, mutta sen 8 kk jälkeen mua ei ole enää haitannut syksyn sateet eikä talven lumet. Kuulostaa hassulta, kun ihmiset narisee märistä keleistä tai siitä, että pitää luoda kokoajan lunta :D Kohtahan se kesä on täällä taas ;) Joulufiilistä ei kyllä kovin helpolla noilla keleillä saa. Onko sulla mitään tietoa millon pääset Suomeen taas käymään? Halit sinne kaukasille maille <3

      Supprimer
    3. Just nyt ei nay kylla Suomea horisontissa, etta nain talla kertaa ollaan jumissa taalla pain maailmaa!

      Supprimer