jeudi 7 novembre 2013

Tiedat ettei olla enaa Thaimaassa kun...

- Ruokaa saa ilman, etta se olisi tosi tulista tai erillista maustekastikepussia


- Vessapaperin saa heittaa ponttoon! Eika ponton vieressa ole edes erillista vesiastiaa
- Hanasta tulevaa vetta saa oikeasti juoda
- Tiet nayttaa tosi oudoilta: niilla kulkee vain autoja
- Liikenne kay edelleen vasemmalla puolella, mutta sujuu sulassa sovussa eika kukaan ajaa omaa kaistaasi vaaraan suuntaan eli vastaan


- Tien varsilla ja kaikenmaailman kauppojen edessa ei ole pienoista skootterimerta
- Jos autojen seassa pujahteleekin joku moottorivetoinen pyora silla on satavarmasti kypara paassa toisin kuin puolella Phuketin vaestosta
- Tien varsilta ei loydy ketaan kauppaamasta duriania tai ananasta

Aivan karsealta haiseva ja maistuva durian

- Ihmiset puhuu englantia! Hammastelen tata koko ajan, kun puoleksi ainakin tajuaa mita muut puhuu. Ja tuoteselosteista tajuaa jotain eika tarvi arpoa kuvan perusteella mita tama nyt olisi. En siis ole ikina asunut englanninkielisessa maassa.


- Vaatekaupat myy oikeannakoisia vaatteita eika pelkastaan muovisia sandaaleja, saronkeja ja liehuvia, monikuvioisia hippivaatteita
- 7Elevenista ei saa ostettua kaljaa. Eika edes tavallisesta kaupasta. Mutta taalla saa viinia, jee!


- Tien varsilla on ihan oikeita kavelyteita, jossa saa vaan kavella. Ja kavella rauhassa, ilman etta
kukaan toottaa tai huutelee taksia.
- Kaikki tuntuu hirvean kalliilta eika euron riisikasvisannoksia enaa loydykaan

Kavin iltaisin eraassa kasvisravintolassa syomassa euron annokseni, Kaikki ruoat oli esilla ja sormella naytin summanmutikassa, etta tuota ja tuota ottaisin. Osasta osasi hieman sanoa mita se on, osasta en ikina ottanut selvaa.

Pienta Thaimaa-ikavaakin on siis ollut ilmassa. Nyt myohemmin olen tajunnut, etta siella olikin aika kivaa ja kun sattumalta olin viela niin mahtavassa seurassakin. Onneksi Australiasta ei ole sinne kovin pitka matka, joten Thaimaa jaa kieppumaan matkustelulistallani. 

2 commentaires:

  1. Iski ikävä thaimaahan tätä lukiessa! On siinä omat hyvät ja huonot puolensa, mutta kyllä menisin takaisin koska tahansa ja oikein mielelläni. ;)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Joo samoin! Mä menin sinne vähän päähän pistosta enkä ehtinyt ottaa yhtään selvää mistään mitään joten ei ollut pahemmin odotuksiakaan. Sitten jossain puolessa välissä tajusin että täällähän on aivan ihanaa! Asuin ehkä hieman pahimman turistialueen ulkopuolella ja Patongissakin kävin vaan kerran. Nyt haikeaa katsella kuvia, mun tekisi hirveästi mieli sinne takaisin :)

      Supprimer