vendredi 19 juillet 2013

Korkeuksiin

Yksi Hong Kongin turistikohteista on ollut viela katsastamatta ja se oli Victoria's Peak. Jaa no, olin kylla vahan pettymyt, luulin etta sinne taytyy patikoida tai vahintaankin kiipeilla jotain rappusia pitkin ja paikan paalla voi haahuilla joissain eksoottisissa sademetsissa ja kuikuilla korkeita pilvenpiirtajia. Ei se ihan sillei kylla mennyt...

 Itseasiassa Peak on siis tietysti tosi kaupallistettu juttu ja sinne paasee tosi iisisti Centralista vanhanajannakoisella raitiovaunulla. Matka kestaa jotain vartin ja maksaa oliko 70hkd eli 7e. Myos taksit kurvailee ihan huipulle asti ja myohemmin kuulin, etta saa sinne patikoituakin joitain pikkupolkuja pitkin, jotka itselta ovat viela ihan hukassa.

Tassa siis tama korkein kohta ja huippu. Ratikka saapuu tuohon rakennelmaan ja siella on asianmukaisesti kauheasti turistikraasaa, kauppaa ja muutama ravintolakin, joista on kuulemma hienot nakymat.

 Kivuttiin muiden lailla ylatasolle ja sielta sain ikuistettua taman kivan kaupunkimaiseman puhelimella. Netista loytyy kylla varmasti paljon hienompia variaatiota, mutta sanottakoon etta oli silloin hieman pilvistakin! 

Olihan kaikki nuo pilvenpiirtajat aika vaikuttavannakoisia. Euroopassa asuessa ja turisteeratessa silma on niin tottunut siihen, etta putiikit sijaitsevat aina maatasossa ja asuntokin viidennessa kerroksessa on jo tosi korkealla.

"Ai sa asut 62.kerroksessa? Just, toivottavasti hissi ei vaan mene rikki..."

Laitoin nyt kuvan itsestanikin, vaikkakin aika epaedustavan, etette vaan unohda milta ma naytan. Tuossa samassa paikassa myos joukko mannerkiinalaisia hyokkasi kimppuumme ja halusi ottaa ainakin tuhat kuvaa. Mietin vaan, etta voi ei just nyt kun mun tukkakin on nain niin paadyn jonkun matka-albumiin. Venalaisen kaverini vaaleaa ihoa myos jaksettiin ihannoida, mutta mina taidan olla jo liian ruskettunut saadakseni tallaista huomiota. En siis kuitenkaan ole ihan huippumalliainesta ihan viela...

6 commentaires:

  1. Mannerkiinassa kuulemma harvat ovat nähneet vaaleatukkaisen eurooppalaisen naisen elävänä, kertoi eräs tuttavani.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Joo olen kuullut samaa. Itse en ole viela kaynyt mannerkiinan puolella niin en osaa muuta kuin kuvitella. Taalla taas on niin paljon eri kansallisuuksia ettei kukaan valita (tai ainakaan nayta valittavansa). Mulla on yksi miespuolinen kaveri, skotlantilainen punatukka, joka oli ennen opettajana Kiinan puolella. Han on nayttanyt monia videoita jossa luulisi etta han on joku julkkis, niin paljon kaikki kiinalaiset tunkee kuvaan hanen kanssaan.

      Supprimer
  2. Mahtava maisema!! Vihrean, veden ja pilvenpiirtajien yhdistelma mykistaa minut. Tahdon kokea Aasian metropolit ja nahda jotain, mita voin tuijottaa suu auki :D Kuten sanoit, Euroopassa tuollaista ei oikein ole eika toisaalta muillakaan mantereilla. Paaseeko tuonne samaan paikkaan myos illalla?

    RépondreSupprimer
  3. Tarkistin etta tuo Peak on auki illallakin yhteentoista asti. Tuo on vahan tavallaan "metsan keskella", mutta iltaisin maisemia ja mahtavia valoja voi paremmin katsella myos kaupungin lukuisilta kattoterasseilta. Nama on ihan mun suosikkeja, mieletonta siemailla jotain juomaa jossain 60:ssa kerroksessa ulkona ja nahda laaja pilvenpiirtajamaisema ihan nenan edessa.

    Myos hotelleilla on yleensa uima-allas kattoterassilla ja joskus ne jarkkaa juhlia hotellin ulkopuolisillekin asiakkaille. Olin vahan aikaa sitten yota HK:n W-hotellissa jossa uima-allas sijaitsi 72.kerroksessa! Oli kiva pulikoida :)

    RépondreSupprimer
  4. Siis aivan mieletön maisema todellakin! Kiva lukea pitkästä aikaa uutta postia sieltä kaukaa :)

    Terkuin,
    mixed fuss'n daami

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Kiva etta joku jaksaa hengata mukana. Varoitan nyt etta olen oikein terastaytynyt ja naita juttuja alkais nyt tulla taas!

      Supprimer