mercredi 3 avril 2013

Pieni kuuro

Tiesin etukateen ja olin vahan uumoillut, etta taalla saattaisi vahan sataa ja olla kosteaa. Saatoin hieman aliarvioda paikallista vedenputoamista. Tassa siis hieman juttua saasta sita kun jaksaa huokailla kaikkien kanssa joka paiva!

Valilla myrakka alkaa sillai, etta tuulee ihan kamalasti. Palmut minun residenssin edustalla saivat yhtena aamuna kyytia puhurista.

 Mustia pilvia ajelehtii taivaalla vahemman tai enemman uhkaavasti paivan mittaan. Valilla iskee kunnon sadekuuro, valilla tiputtelee ihan vahasen vaan. Bordeaux'sta puhutaan Ranskan sateisempana seutuna, mutta taman rinnalla se vaikuttaa ihan vahasateiselta paikalta. Kuulin, etta kesalla taalla on monsuunikausi jolloin sataisi aivan mielettomasti. Toivon vaan, etta sita ennen olisi pieni aurinkoinen kausi ekaksi. Etta ehtisi kayda ulkoaltaallakin ennen kuin taivas taas repeaa.

Taman myota kosteus on taalla ihan omaa luokkaansa. Olin osannut varautua, tai siis luulin etta olin pakannut elamaa tarkeamman suoristusraudan mukaan, mutta ei sita enaa paikan paalla loytynytkaan laukusta. Suomalaisella, ohuella, hieman luonnonkiharalla tukallani on siis villit paivat ennen kuin saan ostettua uuden raudan.

Tsekkasin juuri saatiedoituksen: Seinajoella -9 astetta ja kosteus 0%. Hong Kong 21 astetta (ei kylla tunnu silta!) ja kosteus 60%. 

3 commentaires:

  1. Ihana lukee näitä sun Hong Kong-juttuja, lisää vaan! :) Oot sä kyllä rohkea nainen!

    RépondreSupprimer
  2. Samaa mieltä kuin Cherry, tosi kivaa kun jatkat bloggailua sieltä hiukan kauempaa. :)

    RépondreSupprimer
  3. Kiitos tytot, juu nyt tuntuu etta olisi ainakin hetken taas jotain "tarkeaa" asiaakin. Ranskassa meno oli viime aikoina kaynyt liian rutiininomaiseksi niin etta tarvi itsekin muutosta. Samalla tasta tulee myos itselle muistoja kaikista naista alkusahlailyista.

    RépondreSupprimer