lundi 23 septembre 2013

Merimies hoi

Eli en ole taalla ihan pelkastaan lomailemassa. Muutaman mutkan ja uuden tuttavan kautta paadyin tallaiseen pieneen uranvaihdokseen ainakin hetkeksi ja takaisin koulunpenkille Phuketiin! Tuntuu edelleen hieman oudolta olla koulussa jossain Thaimaassa. En ole ikina ennen ollut taalla painkaan, mutta sanonko etta aika reippaasti olen ollut liikenteessa. Hermoja on kiristanyt taas muutamat jutut, naiden thai-ihmisten kanssa on mun mielesta aivan hemmetin vaikea kommunikoida!

 Bongasin kivan pikkuhotellin, jossa nyt majailen taman viikon. Tanne oli vaan tosi vaikea loytaa, taksikuski harhaili pari tuntia puolen yon paremmalle puolelle ja mina olin tihrustaa itkua takapenkilla vasymyksesta ennen kuin tuhannen kyselystopin ja puhelinsoiton jalkeen loydettiin vihdoin koko paikka. Kuulin muilta oppilailta, etta he liikkuvat skoottereilla, huomenna meinaan vuokrata sellaisen myos itse. Vahako hirvittaa ajaa vasemmanpuolisessa liikenteessa.

Uusi kurssimateriaalini. Koulutus kestaa ainoastaan taman viikon ja sitten minun pitaisi olla valmis tyoskentelemaan laivalla/ jahdilla/ huvipurrella tai muulla vastaavalla. Huomenna mennaan harjoittelemaan meren rannalle siihen asti opeteltua teoriaa, menenpa tasta nukkumaan!

Phuketista ja ymparistosta saa antaa vinkkeja, silla en ole ehtinyt mitaan tietoa etsia ja kurssin jalkeenkin jaan tanne kai viela hetkeksi. Paluulennosta ei ole talla hetkella viela havaintoa... 

9 commentaires:

  1. Tsemppiä Ella! Hieno käänne toi sun paluusi Aasiaan!
    Mä seurailen täältä Euroopasta sun seikkailuja siellä, joten muistathan laittaa paljon raporttia tulemaan! Nautiskele lämpimästä!
    <3 "Tyyne"

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Yritan laittaa niin paljon juttua aikaan kun vaan saan kirjoiteltua ja otettua kuvia. Olisi naita kaanteita kiva muistella josksu myohemminkin sitten kun ollaan tyynemmilla vesilla.

      Supprimer
  2. tanne sun blogiin on huippua tulla kun aina sattuu ja tapahtuu, oon ollu muutaman talven phuketiss oppaana muttavoih siita on jo aikaa, kay yrttihöyrysaunassa, hanki joo mopo ja syö hyvin, ruoka siella on taivaallista.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. En aina itsekaan oikein tajua miten ehdin koheltamaan joka paikkaan, mutta kiva jos jaksat pysya mukana mun kaanteissa. Vahan olen tutustunut paikkaan nyt ja kiitti vinkeista! Mopo on jo hankittu ja ruokaa ja singhaa ja changia maisteltu. Muita kivoja kokemuksia odotellessa :)

      Supprimer
  3. Hahaa, ootpa ihana! Olen seurannut nyt blogiasi, kun olen lähdössä puoleksi vuodeksi vaihtoon Bordeauxiin... Ehtiikö siinä ajassa tutustua hyvin kaupunkiin ja mihin paikkoihin kannattaa ainakin tutustua! Kiitos jos ehdit vastata.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Kiitos kovasti. Ihanaa jos paaset Bordeaux'iin! Olin siella just n.kolme viikkoa ennen tanne tuloa ja mietin kuinka se onkaan mahtava kaupunki. Joo vinkkeja loytyy vaikka milla mitalla, listaan tahan muutaman jutun ja voit laittaa mailai ella_56@hotmail.com kaikista muista mita haluaisit tietaa. Kylla puolessa vuodessa ehtii hyvin! Missa pain kaupunkia asustelet ja missa sun koulu sijaitsee?

      Kannattaa herata aikaisin (ennen klo12) hyvana sunnuntaiaamuna ja menna brunssille Chartrons-markkinoille joen rantaan, kayda viinilasillisella Oenolimit tai 4 coins du vin-viinibaareissa, syoda aasialaista ruokaa Santoshassa, kayda pubivisailemassa (mun suosikit on ma: Cock&Bull, ti: Charles Dickens ja valilla su: Frog&Rostbeef on ihan kiva), bailaamassa latinomusaa Calle Ochossa tai tavallista musaa sen vieressa Comptoir'ssa, menna bussilla Cap Ferretiin (lahtee Quinconces'lta tai Gambetta'lta) ja junalla Arcachoniin, kayda viinitilavierailuilla (jos ei oo omaa autoa niin myos turistitoimisto jarkkaa naita kiertuita aika halvalla opiskelijoille) ja vierailulla St.Emilionin kylassa, kiiveta Dune du Pilalle (Arcachonin lahella), kayda syomassa masun tayteen meren herkkuja Rince Doigt-ravintolassa (joka ilta paitsi ma, 20e niin paljon kuin jaksaa syoda), kiiveta torniin Hotel de Ville-paikalla, valttaa syomasta Pl. Camille Julian-aukion ravintoloissa (kalliimpaa ja vahemman laadukasta kuin muualla sijaintinsa takia), shoppailla St.Catherine-kadulla, ostaa meikkeja sun muuta halvalla Saga-liikkeista tai muun nimisista "varastomyynneista" joita loytyy St.Catherinen alkupaasta Victoirelta lahtiessa, roikkua usein joen rantabulevardilla ja kayda tsekkaamassa vesisumu Miroir d'eau'lla (taa ei vissiin toimi talvisin). Tulipas sulle muutama!

      Supprimer
    2. Ja viela: huristella kaupunkipyoralla (niita voi ottaa melkein mista vaan kaupungissa), jos ei ehdi su-aamuna markkinoille niin menna brunssille La Cagette-ravintolaan klo15h30 asti (mutta sinne pitaa muistaa varata poyta!), syoda pizzaa ja italialaista Peppone-ravintoloissa ja Ikea loytyy pohjoisemmasta Auchan lac-alueelta.

      Supprimer
    3. Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.

      Supprimer
    4. Ce commentaire a été supprimé par l'auteur.

      Supprimer