jeudi 8 août 2013

Paikallisen asussa

Niinpa tama aika on mennyt aika vauhdilla ja nyt tuntuu silta, etta on alkanut sopeutua ihan kivasti tanne paikkaan. Alun hurmos on mennyt ohitse ja uusia arsykkeitakin olen ehtinyt kerata, jotka nyppii enemman tai vahemman joka paiva. Tassa tiedoksi kaikille kiinnostuneille, etta seuraavilla tavoilla voi tuntea jo olevansa melkein paikallisen tasolla (vaikkei tama niin totta ulkonaollisesti olisikaan):

- Oppii puhumaan englantia tosi yksinkertaisesti eika verbeja turhaan taivutella monessa eri muodossa
- Tuntuu ihan normaalilta heiluttaa kattaan hullun lailla ravintolassa, kun on tarvis jotain tarjoilijalta. Sama patee taksin bongaamiseen. Luulen, etta olisin melkein valmis huitomaan itselleni taksin jopa New Yorkista, en ehka tosin yhta elegantisti kuin Sinkkuelaman tytot.
- Samoin ravintolassa huokaisee turhautumisesta jo ennen kuin on saanut ruokalistan kateen. Niita on nimittain yleensa vahintaan 4 kappaletta/sivua, kiinalaisia merkkeja toisensa peraan ja siina sivussa vahan tuhrattu englantia. Turha varmaan mainita, etta ma sanon usein "tilaa jotain mullekin".

Tama on jonkun "tilaa mita haluut"-kerran tulos: dim sumeja (mun suosikki!) ja tuplachilikalaa

- Viikonpaivista ei olla turhan tarkkaan selvilla silla kaupat ovat joka paiva auki/ useat siis toissakin mina tahansa viikon paivana/ bilettamaan voi lahtea vaikka sunnuntaina tai maanantaina.
- Tieta ylittaessa osaa varoa autoja jotka tulee vaaralta puolelta


- Bussikortti/joka paikan hoyla Octopus, ranskalaisittain Octopute, on aina mukana ja silla tosiaan voi maksaa miltei missa vaan
- Sita vastoin pankkikortti on aika turha kapine, useimmissa paikoissa kay vaan kateinen tai se Octopus


- Mita sita turhaan hymyilemaan kun voi kulkea naama peruslukemillakin

Kuvan kiinalaiset eivat liity kommenttiin...

- Polttaa ei saa kuin tarkkoin rajoitetuissa paikoissa, esim biitsilla vapaassa ilmassa ei saa polttaa mutta yokerhoissa voi kylla rookata missa vaan!
- Saa helpommin hyvat kasivarret kun saa raahata kaupasta litratolkulla pullovetta. Luin jostain, etta Hong Kongin oma vesi olisi jotenkuten juomakelpoista, sen jalkeen oon juonut ihan hanastakin. Se vaan maistuu aika kaameelle.
- Jos ei tykkaa marista vaatteista, kantsii varata aina mukaan sateenvarjo! Ihan koska vaan voi sataa ropauttaa ja sitten taas paahtaa aurinko taysilla.

Ja opsaa, akkia kaikkien varjot auki

- Metsastin just aurinkorasvaa ja huomasin, etta niita loytyy tasan kahdesta kategoriasta: 2/4 suojakerroin, oljy  tai 50+/110 (!) suojakerroin, "whitening protection cream". Jostain alahyllyn kulman takaa bongasin pikkupurkin 25:sta, mutta sekin on tata valkaisevaa. Toivon, ettei talla kertaa tama lupaus pitaisi paikkaansa...

No se valkoinen!

- Ikina ei voi tietaa satavarmasti mita laittaa suuhunsa. Ruokapaketteihin on voitu printata mita sattuu hullua tekstia. Kerran ostin vaahtokarkkeja joissa loisti teksti: "Sisaltaa kollageenia" ja takana pitka sepustus siita kuinka just naiden vaahtokarkkien kollageeni on niin mahtavaa iholle. Ne ei maistunut yhtaan hyvalle tosin, enka ostanut enaa, joten mun ihosta ei nyt taida tulla hirvean hehkuvaa.
- Tuntuu ihan normaalilta lahtea lenkille klo 11 illalla 30-asteen helteessa, kun on muka "viileampaa". Vahan niin kuin kotitekoinen sauna. Ja mita me suomalaiset ei tehtaisi saunan eteen!

Naita on viela lisaa, saastan viela vahan toiseenkin postaukseen. Nyt saisi laittaa sitten muiden mielipiteita tulemaan!

8 commentaires:

  1. Aivan huippu postaus! :D Toiset ne valkaisee ihoaan ja toiset ruskettaa... Ehkä se korealainenkin, joka joskus aiheutti mulle trauman nauramalla kaksin kerroin mun valkoisille säärille ("En oo koskaan nähnyt mitään noin valkoista!") itse asiassa tarkoitti hyvää, tai ehkä oli vaan hirveän kateellinen?? ;D

    Tuo englanti silti vähän hämmästytti. Mä olin jostain syystä kuvitellut, että hongkongilaiset puhuvat kaikki englantia natiivitasolla.

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. hahaa oon ihan varma, etta se oli vaan niin haikaistynyt sun saarista!

      Minakin luulin, mutta ei. Paikalliset puhuvat kantoneesia, joka on joku mandariinin paljon monimutkaisempi versio. Osa on viettanyt aikaa ulkomailla, esim opiskellessa, ja puhuu siis (joskus tosi hyvaa) englantia. Pieni osa osaa soperrella muutaman sanan vaan englantia. Olen silti ollut tosi yllattynyt, etta nekin jotka on viettanyt monta vuotta ulkomailla puhuvat ei-niin-hyvin englantia ja tietty tosi kiinalaisella aksentilla. Oon myos tajunnut, etta kantoneesissa verbia ei taivuteta jonka takia tama heijastuu muihinkin kieliin. Mun kaveri ei esim useinkaan taivuta verbia niin enkussa kun ranskassakaan.

      Supprimer
  2. Rakastuin sun blogiin. Kuinka hieno kombo onkaan viini ja Hongkong -oma suosikkini ainakin sen puoli vuotta kun sielä asuin ja opiskelin :D

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Kiitos. Mina taas kayn katsomassa sun blogista vahan vinkkeja kun en oo taalla ollut viela kovin kauaa niin etta tietais parhaat jutut! Viiniasiat on tosin hallussa, uskallan vaittaa :)

      Supprimer
  3. Tosi hauska ja mielenkiintoinen postaus! :D

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Kiitos. Jaksatko viela lisaa? Silla materiaalia ainakin olis viela vahan !

      Supprimer
  4. Tosi mielenkiintoisia juttuja, Hong Kongia kun en tunne ollenkaan :)

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. Eli tassa vahan esimakua jos joskus eksyt tanne pain maailmaa!

      Supprimer