dimanche 18 mai 2014

Iltakävelyllä

Mulla on ollut vähän inspiraatio hukassa blogin kanssa. Välillä tulee niitä hetkiä kun mietin että tästä ainakin kirjoitan heti kun pääsen kotiin. Sitten jää kuvat ja sitten jää lopulta tekstikin! Hieman kuvailin vähän aikaa sitten mun jo arkistoituvalla iphone kolmosella, joka päätti lähteä eläkkeelle muutama viikko sitten mätkähdettyään lattialle. Sen jälkeen on jäänyt sekä kuvaaminen että kaikenlaiset viestailut ympäri maailmaa kun nykyisellä puhelimella voi tehdä vain sitä alkuperäistä toimintaa eli soittaa ja naputella tekstiviestiä. Olen lisäksi miettinyt ja puuhaillut viiniblogin perustamista. Mitäs mieltä olette tästä ideasta?

 Tässä kuitenkin muutamia kuvia taannoiselta iltakävelyltä. Kesä on nyt taatusti ohi, kelloa siirretty ja pimeys tulee ihan suomalaiseen sopivaan aikaan siinä viiden jälkeen. Auringonlaskuja on kuitenkin edelleen tosi hienoa katsella ja miettiä kuinka ihanaa onkaan asua meren äärellä.

 Aussielämä ponkaisee aamuisin käyntiin jo siinä kuuden aikoihin. Aamut ovat suosituinta aikaa kaikelle, erityisesti urheilulle. Niinä hulluuden hetkinä kun olen päässyt sängystä aamulenkille ennen kahdeksaa rannalla käy jo kuhina. Naiset kyykkää ohjaajan käskystä, mammalomalaiset lykkää kärryjä viimeisen päälle hienoissa urheilukuteissa ja meikeissään ja vanhukset kauhoo merivesialtaissa. Sen jälkeen käydään aamupalalla kahvilassa ja kannetaan kädessä lattea tai flat whitea pahvimukissa. Ja se on tietty tehty rasvattomasta maidosta. Aivan niin kuin siinä olisi kamalasti eroa normaaliin.

 Samoin meno hiljentyy iltaisin paljon aikaisemmin mitä olen tottunut Euroopassa. Ranskassa on tavallinen aika mennä illallistamaan kasin ja kymmenen välillä illalla kun täällä siellä ravintolassa ollaan jo viiden jälkeen. Baarit ja yökerhot saattaa mennä jo klo 22 kiinni viikolla ja viikonloppuisinkin klo 1. Uuden lain mukaan edes keskustan yökerhoihin ei enää pääse sisään 1.30:n jälkeen ja loppujenkin asiakkaiden pitää poistua kolmen jälkeen. Mietin kun Ranskassa suunnattiin yökerhoihin vasta hyvästi keskiyön jälkeen ja sieltä kompuroitiin kotiin vasta sillä aamun ekalla ratikalla viiden jälkeen. Eipä Suomessakaan turhan usein päästy baariin ennen puoltayötä. Mutta niin vaan täällä poikien ja tyttöjen täytyy jaksaa nousta auringon kanssa tavoittelemaan aamun ekoja aaltoja. Ehkä huomenna minäkin jaksaisin tervehtiä aurinkoa lenkin merkeissä joskus siinä kepeästi kahdeksan aikaan. Ja sitten saakin jo puuroa! 

4 commentaires:

 1. jos jonkun pitäisi kirjoittaa viiniblogia, niin sinun ehdottomasti ! muuten elämä kuulostaa siellä hyvin terveelliseltä, sopisi enemmän mun biorytmeihinkin !

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. Kiitos yritän kovasti tehdä kivaa blogipohjaa nimittäin mulla olisi mielessä kyllä monta viinijuttua, mutta ne ei oo jotenkin tuntunut koskaan sopivan tänne. Tänne tykkään kirjoittaa ihan "tavallisia" kuulumisia ja suomeksi. On kyllä mahtavaa olla hereillä jo muiden mukana ennen seiskaa ja todistamassa auringonlaskua, mutta multa tämä onnistuu valitettavan harvoin, kun on iltatyö ja sitten pedissä vasta yhdeltä, kahdelta yöllä.

   Supprimer
 2. Minäpä heittelen nyt kommenttia, vaikka blogi vaikuttaa aika valitettavan kuolleelta. :( Kahlasin sun kummatkin blogit läpi, ja pakko sanoo näin rakentavana palautteena, että tää blogi on huomattavasti mielenkiintoisempi ja helppolukuisempi. Suuri plussa hyvälaatuisista, suht samankokoisista kuvista! :)

  Eikä tää blogi kyllä yhtään vähentänyt mun haaveilua ulkomaille muuttamisesta. Toiset ne vaan uskaltaa, ite on tottunut nyhjäämään kotona, että pitäis saaha vaa otettua ittee niskasta kiinni ja mentävä.

  Toivottavasti jatkat bloggailua vielä joskus!

  RépondreSupprimer
  Réponses
  1. Hei tttintti ja kiitos aivan ihanasta kommentista! Siis mitas tassa nyt menikaan jokunen kuukausi tahan vastaukseen :) Oot kylla ihan oikeassa, siina etta blogi on ollut ihan kuollut ja kuopattu ja etta tassa on ollut paljon paremmat kuvat kun siina Ranskan versiossa. Kuvat olivatkin suurin ongelma minka takia bloggailu jai. Olin ja olen niin tottunut niin hienoihin photoshopattuihin kuviin nykypaivan blogeista etta mun taidot jai siina kovasti jalkeen. Myos siina vuosien takaisessa blogi-versiossa kuvakokoa sai muokattua tosi huonosti joten nyt ne nayttaa aivan alypienilta!

   Mutta siis aussimeno on vaan kiihtynyt, elama on alkanut tanne rakentua ja haluan edelleen kirjoitella blogijuttuja, ei viela ihan varmaa etta missa muodossa, mutta uusi blogialusta on nyt pystyssa osoitteessa blondewine.com. Kirjoitukset vaan englanniksi just nyt, ehka jaksan sepustaa suomeksi joskus viela.

   Supprimer